Berita

SERTING: Ziarah Kasih BAKRIYAH santuni lima pesakit terlantar

SERTING: Program Ziarah Kasih Persatuan Badan Kebajikan Isteri Wakil-Wakil Rakyat Pakatan Harapan dan Pegawai Kanan Kerajaan Negeri Sembilan (BAKRIYAH) menyantuni lima keluarga yang memerlukan perhatian di DUN Serting.

Penyelaras DUN Serting, Tuan Abdul Rahman Ramli berkata program anjuran dengan kerjasama pejabat beliau diadakan bagi menyampaikan sumbangan kepada masyarakat yang kurang bernasib baik di DUN Serting.

“Dalam program ini Bendahari BAKRIYAH, Datin Norazlina Abd Aziz menghulurkan sumbangan kewangan kepada lima pesakit terlantar di Felda Raja Alias, Taman Sri Serting dan Felda Serting Hilir.

“Saya pula menyerahkan sumbangan barangan keperluan dapur kepada lima pesakit terlantar tersebut.

“Selain itu, kunjungan ini juga bagi bertanya khabar mengenai kesihatan pesakit dan merapatkan hubungan silaturrahim dengan keluarga mereka.

“Semoga dengan bantuan yang kita hulurkan akan dapat mengurangkan sedikit beban yang ditanggung oleh keluarga mereka,” kata Abdul Rahman.

Turut terlibat dengan program ini, Wanita KeADILan Cabang Jempol, AWAN Kawasan Jempol dan Naib Pengerusi Amanah Negeri Sembilan, YB Dato’ Ir.Bakri Sawir.

Show More

Related Articles

Back to top button