Berita

Kerajaan Negeri Sembilan komited bantu golongan pendapatan rendah memiliki rumah

SEREMBAN: NS Corporation dan Multiplex Development Sdn Bhd menandatangani perjanjian usahasama memajukan sebidang tanah seluas 60.85 ekar milik NS Corporation di Mantin Dalam, Mukim Setul, Seremban.

Pelaburan, Perindustrian, Keusahawanan, Pendidikan dan Modal Insan Negeri Sembilan, YB Dato’ Dr.Mohamad Rafie Abdul Malek berkata, pembangunan hartanah yang bernilai sekitar RM220 juta ini dijangka akan menghasilkan Rumah Mampu Milik Jenis A (20′ x 60′) RM80,000 sebanyak 160 unit, Rumah Mampu Milik Jenis B (20′ x 65′) RM250,000 sebanyak 120 unit dan Rumah Mampu Milik Jenis C (20′ x 70′) RM400,000 sebanyak 517 unit.

“Penekanan pembangunan rumah mampu milik oleh Kerajaan Negeri Sembilan adalah untuk membantu golongan yang berpendapatan rendah memiliki rumah sendiri dengan harga yang berpatutan.

“Pembangunan ini menunjukkan Kerajaan Negeri Sembilan komited untuk membantu golongan yang berpendapatan rendah memiliki rumah sendiri dengan harga yang berpatutan,” kata Mohamad Rafie yang juga ADUN Ampangan.

Show More

Related Articles

Back to top button