Berita

Nasir: Bazar buah segar FAMA bakal dibuka di Bagan Pinang

Dijangka beroperasi seawal bulan Mac 2021

BAGAN PINANG: Penyelaras DUN Bagan Pinang, Tuan Nasir Rahman berkata, sebuah bazar menjual buah-buahan bakal dibuka, bersebelahan Bazar MARA di Batu 4, Bagan Pinang (Port Dickson).

Justeru, Nasir bersama Yang DiPertua Majlis Perbandaran Port Dickson (MPPD), Tuan Mohd Zamri Mohd Esa dan Pegawai Unit Pembangunan Institusi Pemasaran (Wakil Pengarah FAMA Negeri Sembilan), Encik Hadzran Mohd Alias telah mengadakan satu lawatan ke lokasi yang dicadangkan untuk dijadikan tapak perniagaan tersebut.

“Beberapa isu telah dibincangkan termasuk menyediakan kemudahan asas dan aspek keceriaan.

“MPPD akan memberi sokongan keceriaan di kawasan luar tapak seperti keceriaan landskap dan penggunaan (light box) untuk tujuan pengiklanan.

“Operasi perniagaan ini dijangka akan bermula seawal bulan Mac 2021.

“Semoga usaha ini akan meningkatkan ekonomi penduduk tempatan dan membolehkan masyarakat setempat mendapatkan bahan segar dengan harga berpatutan,” jelas Nasir.

Seterusnya, Nasir dan Mohd Zamri turut meninjau Dataran Seri Kemang. Beberapa projek naiktaraf infrastruktur akan dilaksanakan termasuk pemasangan skrin layar besar dan naiktaraf pentas utama.

Turut bersama dalam lawatan ini, Pegawai FAMA Daerah Port Dickson, Encik Hasanal Bolkiah Zainal; Ahli Majlis MPPD, Encik Zamrry Ibrahim dan Puan Syarfina Dzulkefli.

Show More

Related Articles

Back to top button