BeritaProgram

Rumah Negeri Sembilan Kaherah sedang dibaik pulih

SEREMBAN: Kerajaan Negeri Sembilan dan Majlis Agama Islam Negeri Sembilan (MAINS) sedang melaksanakan kerja-kerja membaik pulih Rumah Negeri Sembilan Kaherah di Mesir.

Pengerusi MAINS, YBhg Dato’ Dr. Abdul Aziz Sheikh Abdul Kadir berkata, Duta Besar Malaysia ke Republik Arab Mesir, TYT Zamani Ismail telah membuat satu lawatan ke Rumah Negeri Sembilan Kaherah baru-baru ini; yang sedang dalam pelaksanaan kerja-kerja membaik pulih bangunan.

“Lawatan ini bertujuan bagi meninjau progres kerja-kerja membaik pulih di bangunan Rumah Negeri Sembilan Kaherah bagi memastikan projek ini berjalan dengan baik dan lancar sehingga sempurna.

“Kos membaik pulih bangunan ini ditanggung sepenuhnya oleh Kerajaan Negeri dan MAINS dan dijangka siap pada Mac 2022.

“Apabila projek baik pulih ini siap sepenuhnya, diharapkan ia akan memberi keselesaan kepada pelajar anak Negeri Sembilan yang menuntut di institut pengajian tinggi di Kaherah,” kata Abdul Aziz.

Turut hadir dalam lawatan ini, Setiausaha Ketiga Pentadbiran/Konsular KBMK, Encik Khairul Effandi Shafiee; Atase Pendidikan Negeri Sembilan, Encik Ibrahim Noor Azam serta wakil dari Jabatan Kerja Raya Negeri Sembilan, Encik Abdul Razif Abdul Razak dan Encik Muazanizam Mohd Sakroni.

Show More

Related Articles

Back to top button