Berita

Putrajaya menyokong pembangunan MVV 2.0

PORT DICKSON: Kerajaan Persekutuan sentiasa memberi sokongan dan dorongan dalam usaha untuk mempertingkatkan ekonomi di Negeri Sembilan.

Perdana Menteri Dato’ Seri Anwar Ibrahim berkata, bagi menyokong pembangunan MVV 2.0; Kementerian Pengangkutan, Kementerian Kerja Raya, Kementerian Air dan Sumber Asli serta Kementerian Pelaburan, Perdagangan Antarabangsa dan Industri akan meneliti inisiatif pelaburan yang telah dikemukakan Kerajaan Negeri.

“Saya juga berharap Pihak Berkuasa Tempatan dapat memberi kerjasama dan tumpuan dalam memajukan dan membangunkan pembangunan di kawasan MVV2.0 serta diberi keutamaan agar pembangunan MVV2.0 dapat dilaksanakan secara teratur dan inklusif.

“Usaha ini akan membawa manfaat kepada semua pihak khususnya rakyat Negeri Sembilan.

“Peranan pemimpin untuk memacu kemajuan di dalam setiap daerah, negeri dan negara amat kritikal dan keseluruhan kepimpinan di semua peringkat perlu bersatu dan bersepakat untuk berusaha memajukan negara dan membawa kesejahteraan kepada rakyat,” kata Anwar pada majlis Peluncuran Projek Katalis MVV 2.0.

Teks ucapan itu dibaca oleh Timbalan Perdana Menteri, Dato’ Seri Fadillah Yusof yang mewakili Perdana Menteri bagi merasmikan majlis tersebut.

Turut hadir, Menteri Besar Negeri Sembilan YAB Dato’ Seri Aminuddin Harun dan Exco Pelaburan, Perindustrian, Keusahawanan, Pendidikan dan Modal Insan Negeri Sembilan, YB Dato’ Dr.Mohamad Rafie Ab Malek.

Perdana Menteri mengucapkan tahniah atas usaha Pengerusi Perbadanan NS dan Kerajaan Negeri Sembilan atas komitmen berterusan untuk merealisasikan perancangan pembangunan MVV 2.0 sehingga berjaya memeterai perjanjian dan usaha sama yang dianggarkan berjumlah RM15.6 bilion sehingga hari ini.

 

Show More

Related Articles

Back to top button