Berita

Berita baik sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri!

Dimaklumkan bahawa Pasar Port Dickson, Pasar Lukut dan Pasar Teluk Kemang akan dibuka seperti biasa pada 23 Mac 2026 (Isnin).
Sehubungan itu, para peniaga dan pengunjung tidak perlu bimbang kerana operasi pasar berjalan seperti biasa bagi memudahkan orang ramai mendapatkan bekalan barangan keperluan seperti ayam, daging, ikan dan sayur-sayuran menjelang musim perayaan.
Walau bagaimanapun, sempena musim perayaan ini, aspek kebersihan dan susun atur gerai hendaklah sentiasa diberi perhatian.
Semua peniaga diminta memastikan:
✅ Kawasan gerai sentiasa bersih dan tersusun
✅ Sampah dibuang ke dalam tong sampah yang disediakan
✅ Tiada air bertakung dan laluan tidak dihalang
✅ Mengamalkan layanan mesra kepada pelanggan
Kepada para pengunjung pula, marilah kita bersama-sama menjaga kebersihan pasar dengan:
🗑️ Membuang sampah di tempat yang disediakan
🚯 Tidak meninggalkan plastik atau tisu merata-rata
🤝 Menghormati kemudahan awam dan para peniaga
Pasar yang bersih bukan sahaja selesa dikunjungi, malah mencerminkan masyarakat yang berdisiplin, prihatin dan bertanggungjawab.
Marilah kita bersama-sama memastikan pasar awam kekal bersih, selamat dan teratur sepanjang musim perayaan ini.
Kerjasama semua pihak amatlah dihargai.
YANG DIPERTUA
MAJLIS PERBANDARAN PORT DICKSON
Show More

Related Articles

Back to top button