Berita

Graduan perlu meningkatkan kemahiran dalam bidang kerja: AMINUDDIN

SEREMBAN: Graduan diharapkan dapat meningkatkan kemahiran di dalam bidang kerja yang telah diceburi,” kata Menteri Besar Negeri Sembilan, YAB Dato’ Seri Aminuddin Harun.

“Graduan yang telah mendapat bimbingan dan latihan ini diharapkan memiliki kualiti kerja yang tinggi, baik dalam hal pengetahuan teknik, keterampilan, mahupun keahlian yang relevan dengan bidang pekerjaan mereka.

“Harapannya adalah graduan mampu melakukan tugas dengan baik, efisien, dan hasil yang memuaskan.

“Selain itu, dengan kemahiran yang dimiliki, diharapkan graduan mampu berinovasi dan memiliki kreativiti dalam menyelesaikan tugas dan tugasan yang diberikan serta memiliki kemampuan adaptasi yang baik terhadap perubahan,” kata Aminuddin.

Aminuddin juga berharap agar peserta dapat belajar dan beradaptasi dengan cepat terhadap perubahan teknologi.

“Setiap graduan juga perlu terus memiliki tanggungjawab terhadap pekerjaan yang dilakukan, menjalankan tugas dengan integriti yang tinggi,
menghormati etika kerja, dan menjaga kepercayaan yang diberikan oleh pihak majikan.

“Graduan juga diingatkan agar sentiasa memiliki keinginan untuk terus mengembangkan diri dan meningkatkan kualiti serta keterampilan diri dengan mengikuti perkembangan terbaru dalam bidang pekerjaan, menghadiri latihan atau kursus yang relevan, serta terus belajar untuk kekal kompetitif di dunia kerja,” ujar Aminuddin lagi.

Aminuddin berkata demikian di Majlis Konvokesyen Program Peningkatan Kapasiti dan Kapabiliti Kumpulan Khusus (PPKK) di D’Tempat Country Club, Sendayan.

Show More

Related Articles

Back to top button