Berita

Rumah Terbuka Aidilfitri Jempol dapat sambutan lebih 8,000 masyarakat setempat

JEMPOL: Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2024 anjuran Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Jempol dan Pentadbiran Daerah Jempol telah berlangsung dengan meriah di Kompleks Pentadbiran Daerah Jempol.

Sambutan kali ini adalah julung-julung kalinya diadakan secara kerjasama di antara Pejabat Ahli Parlimen Jempol dan jabatan-jabatan dalam pentadbiran Daerah Jempol.

Kehadiran tetamu kehormat Menteri Besar Negeri Sembilan, YAB Dato’ Seri Utama Aminuddin Harun; Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan, YB Dato’ Mohd Zafir Ibrahim, Exco-Exco Kerajaan Negeri Sembilan, Ahli-Ahli Dewan Undangan Negeri dan Ketua Jabatan Peringkat Negeri telah disambut meriah oleh Ahli Parlimen Jempol Dato’ Shamshulkahar Mohd Deli dan Pegawai Daerah Jempol, YBrs Puan Nawal Mohamed Amin.

Shamshulkahar dan Nawal telah mengiringi Aminuddin melawat setiap gerai makanan jabatan yang menghidangkan 24 juadah yang menarik termasuklah kambing golek, sate, cendol, nasi tomato, mee kari dan macam-macam lagi.

Ini menunjukkan komitmen serta kerjasama yang jitu di antara jabatan dalam pentadbiran Daerah Jempol.

Dianggarkan lebih 8,000 tetamu telah hadir.

Sumbangan kewangan kepada 13 buah keluarga asnaf dari kariah Masjid Tuanku Muhriz dan Masjid Felda Serting Ilir 1, juga diberikan.

Show More

Related Articles

Back to top button