Menarik

RAC diminta sediakan kemudahan lif di Stesen Komuter

SEREMBAN: Exco Pembangunan Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Pengangkutan Negeri Sembilan, J.Arul Kumar meminta Perbadanan Aset Keretapi (RAC) menyediakan kemudahan lif di beberapa Stesen Komuter di Negeri Senbilan.

“Saya telah berjumpa dengan Ketua Pegawai Eksekutif RAC, Dato’ Azhar Ahmad berkaitan pelaksanaan beberapa projek yang sedang dilaksanakan dan akan dilaksanakan oleh RAC di Negeri Sembilan.

“Ini termasuk menaiktaraf laluan pejalan kaki dari Stesen KTM Seremban ke Terminal 1, kerja-kerja menaiktaraf bangunan warisan Stesen KTM Seremban dan pembangunan Seremban Sentral.

“Saya juga telah meminta supaya beberapa kemudahan seperti lif dapat dibina atau ditambahbaik di beberapa Stesen Komuter yang belum ada lif yang akan membantu pengguna Komuter di Negeri Sembilan,” jelas Arul Kumar.

Dalam pada itu, RAC juga telah memberikan persetujuan untuk menyewakan sebidang tanah di Port Dickson untuk dijadikan sebagai tempat penyimpanan anjing.

“RAC bersedia untuk menawarkan beberapa tanah RAC lain yang sesuai untuk tujuan sama sebagai salah satu projek CSR mereka untuk membantu mewujudkan beberapa lagi ‘dog shelter’ bagi menangani masalah gangguan anjing,” ujar Arul Kumar yang juga ADUN Nilai.

Show More

Related Articles

Back to top button